Megelőzés

Tisztelt Doktorok!

Férjemnek nagyon sokféle betegsége van. Volt kétszer trombózisa, alacsony a trombocitaszáma, ami gyógyszermellékhatás következménye, CLL, gerincműtét, veseelégtelenség, laphámkarcinóma. Ezek ellenére javasolják a vakcina felvételét, ami tudomásom szerint méreganyaggal telitett. Hogy erősiti ez így az immunrendszert??? Döntésünk az, hogy nem veszünk részt az emberkisérletben. Milyen homeopátiás szert tudnának ajánlani covid  megelőzésre, immunrendszer erősítésére??

Köszönöm válaszukat!
 

Orvos válaszol

Kedves Piroska!

A nemzetközi, hazai és saját tapasztalataim alapján kiemelten fontosnak tartom a felnőtteknek 3-4.ooo NE/nap, gyermekeknek természetesen arányosan kevesebb, 40  kg alatt 2000 NE D3 vitamin folyamatos szedését, ha esetleg elfelejtődne, nyugodtan pótolható néhány napi adag összevonva, mivel ez zsírban oldódó vitamin. Túladagolás az irodalom szerint napi 10 ezer NE folyamatos szedése mellett történhet, de ez extrém ritka.

Ha a közvetlen közelben volt igazolt, vagy erősen gyaníthatóan COVID19-fertőzött, továbbra is javasolt Arsenicum album C3o 5 napig, naponta 1x.
Ha korona-fertőzésre gyanús tüneteket észlel valaki magán és/vagy szerettén, azonnal javaslom a D3 adagjának megemelését felnőtt esetén naponta 1o-12.oooNE-re 7 napig, gyermeknek 10 000 NE/nap 7 napig, C-vitamin, lehetőleg liposzómásat vagy aszkorbinsav palmitáformájában felnőttnek naponta 5-8 gr-ot, gyermeknek 2 gr maximum 7 napig (természetesen bőséges folyadékbevitel mellett!), önállóan vagy kombinációban felnőttnek 3o-4omg/nap, gyermeknek 20 mg cink (Zn) bevitelét és Quercetin szedését az adott készítmény maximális adagjában (vagy akár néhány napig annál is többet).

Homeopátiás megelőzés családtagok számára:

Minden hónapban ismétlendő:

1. héten: Oscillococcium fél cső 1 alkalommal

2. héten: Arsenicum album C 30 2 nap 1x5 golyó

3.héten: Oscillococcium fél cső 1 alkalommal

4. héten: Arsenicum album  C 30 2 nap 1x5 golyó

Köszönöm:

Dr.Sal Péter

Alapellátó gyermekorvos

Csecsemő- és gyermekgyógyász

Homeopata orvos

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.