Magzati vesemedence tágulat

Tisztelt orvosok!

Várandós vagyok és a babánál a 18. heti genetikai uh óta folyamatosan növekvő vesetágulatot találtak, először bal oldal 7mm, majd 10, legutóbb már 20 mm és legutóbb jobb oldalon is lett már egy 9 mm-es tágulat.
Magzati korban homeopátiásan van esély esetleg ennek korrigálására? Ha nem, akkor születés után tudok valahogy segíteni a fiamnak? Mit kéne adnom neki és hogyan?

Köszönöm!

Orvos válaszol

Tisztelt Édesanya!

Az ilyen vesemedence tágulat lehet jele elfolyási akadálynak, ami egy anatómiai eltérés. A homeopátia egy anatómiai eltérés esetén nem tud hatékonyan működni.

Lehet próbálkozást tenni, de a további követés, az ultrahangos vizsgálatok ismétlése nem hanyagolható el.

Hogy mégis homeopátiás szert lehessen javasolni, a családi anamnézis felvételére is szükség van (az édesanya korábbi betegségeire, illetve a felmenők betegségeire rákérdezni) ezért javaslom, hogy forduljon homeopata orvoshoz, aki ezeket a kérdéseket felteszi és ennek alapján választ önnek megfelelő homeopátiás szert.

A homeopátiás szerek döntő többsége várandósság alatt is alkalmazható.

Üdvözlettel

Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.