Lipödéma

Tisztelt Segítők!

Kérdezni szeretném, hogy lipödémára, (zsírödéma) van-e valamilyen homeopátiás segítség.
A hagyományos orvoslásban nincs gyógymód rá. A problémát lassan egy éves keresgélés után diagnosztizálták, még nem "vészes" állapot, de nem is szeretném, hogy rosszabb legyen, bár folyamatosan romlik.
A lábam már állandó jelleggel fáj, duzzadt, híztam ugyan 5-6 kilót az elmúlt év alatt, de súlyom nem túlsúlyos.
Köszönöm, ha kapok valamilyen tanácsot.

Orvos válaszol

Tisztelt Levélíró!

A homeopátiás gyógyszerek  nem orvosi- klinikai diagnózisra, hanem a beteg panaszaira javasolhatók! Ezért lipoödéma diagnózis nem segít abban, hogy megfelelő homeopátiás gyógyszert válasszunk . Ezért, ha egyénre szabott homeopátiás gyógyszert szeretnénk,  akkor homeopata orvos vizsgálatát, kikérdezését  tartanám a legjobb választásnak.

A komplex homeopátiás gyógyszerek azok a készítmények, amelyek bizonyos klinikai diagnózisok alapján javasolhatók .

Az egyik ilyen szer, amelyet  nyiroködémára fejlesztettek ki (egy olyan gyógyszer, amely a hazai gyógyszerforgalmazás szabályozása miatt már sajnos Magyarországon nem kapható) és  külföldről beszerezhető, a Lymphomyosot cseppek . Ebből javasolnék 30 napos kúrát végezni ráírt adagolás szerint .

Üdvözlettel 

Dr Sal Péter

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.