Kruppos köhögés

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen homeopátiás szert ajánlana 2 éves kisfiam számára. Kb 1 éve volt egy kruppos rohama, amivel 1 napos kórházi megfigyelésen voltunk, azóta roham nem jelentkezett. Viszont most elkezdett a gyermekem köhögni, folyik az orra. A köhögése száraz van egy fura, enyhe kruppos mellékzöngéje, onnan a mellkasa felől. Légzése nappal nem sípolós, viszont hajnalban hallottam a sípoló légzéshangot, de nem állandó. Láza nincs, kedve és étvágya jó! Szeretném az állapota súlyosbodását megelőzni egy homeopátiás szerrel. Nem szeretnék a körzetünk gyermekorvosához rohanni, mert azonnal antibiotikumot ír fel nekünk, ami engem már elrettent...

Köszönettel: Ilona

Orvos válaszol

Kedves Ilona, 

Megértem, hogy szeretné minél szelídebb, de hatékony gyógymóddal kezelni a gyermekét, de sajnos ebben az esetben nem lehet a beteg vizsgálata nélkül biztonsággal kezelést javasolni. Mindenképpen keresse fel gyermekével a háziorvost, mert a kruppos köhögés kezelésének megítélése orvosi feladat. Ha szeretné megelőzni a krupp jelentkezését, javaslom hogy keressen fel személyesen gyermekével egy homeopata orvost aki hosszú távon segíthet a kruppos rohamok megelőzésében. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.