Hüvelygomba

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Visszatérő hüvelygombám van, ( candida albicans, többször kitenyésztették) minden más negatív. Egy hosszan tartó antibiotikumos kezelés után felborult a hüvelyflórám, és azóta nem áll helyre. 3 éve havonta, kéthavonta visszatér, együttlét után legtöbbször. Párom negatív, óvszert használunk. Valószínű olyan érzékeny a hüvelyfalam, hiába használunk sikosítót is.  Mivel lehetne visszaállítani a hüvelyflórámat és a hüvelyszárazságot megszüntetni? Ahhoz még  fiatal vagyok, hogy hormonális hüvelyszárazságra gondoljak. Kérem segítségét!

Köszönöm szépen!

Orvos válaszol

Kedves Mária!

Együttérzek Önnel, és valóban erre kell legyen valamilyen megoldás.  Azonban csak általános tanácsokat tudok adni, mert az esete krónikus és bonyolult. Csak a teljes esetet ismerve lehetne olyan homeopátiás szert ajánlani, ami ezt az érzékenységet megszüntetné. Javaslom, hogy keressen fel egy homeopata orvost, aki személyre szabottan tudna szert ajánlani Önnek.

Addig is Monilia (Candida) 9 vagy 15CH-t próbáljon meg szedni 1 hétig napi 1x, majd 2 naponta 2 héten át.

Üdvözlettel,

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.