Fogmeder

Üdvözlöm!

Szeretném megtudni, hogy van-e valamilyen homeopátiás szer, ami támogatja az elpusztult fogsor csont visszaépítését?

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

A csontosodás elősegítésének a fő szere a SYMPHYTUM C6 vagy D6. Ezt 2-3 hónapig is érdemes szedni a következők szerint: hétköznap 2x5 golyó, hétvége szünet (az első hétvége kivételével, ekkor még nem kell szünetet tartani). A Symphytumot amúgy bármilyen csontsérülésnél, törésnél hasznos szedni a fenti protokoll szerint.

Kiegészítésképpen a csontosodási folyamatok támogatásához a 2-es számú Schüssler só, a CALCIUM PHOSPHORICUM D6 3x1 tabletta elszopogatása ajánlott (szinten 2-3 hónapig). 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.