Endometriózis, petefészek ciszta

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

33 éves nő vagyok. Az orvosom 2 cm nagyságú endometriózisos eredetű petefészek cisztát diagnosztizált, a bal petefészkemben, amely fájdalmat, panaszt nem okoz, de az orvosom műtétet javasolt.

Ezen kórkép, valamint a menstruáció ideje alatt időnként jelentkező bélvérzés alapján a diagnózisom endometriózis. Panaszaim, fájdalmaim nincsenek a menstruációs ciklus alatt és azt megelőzően. Műtétem még nem volt, ezt szeretném elkerülni.

Kérdésem, hogy tudna-e ajánlani endometriózis kezelésében tapasztalatai alapján hatékonynak bizonyult homeopátiás készítményt, ha igen, melyiket? És az hogyan, a ciklus mely időszakában alkalmazható?

Szeretném a műtétet elkerülni és első körben - amennyiben megerősíti, hogy ez járható út - homeopátiás készítményekkel próbálkozni a javulás érdekében.

Várom szíves megtisztelő válaszát.

Kata

Orvos válaszol

Kedves Kata. Az Ön által leírt probléma nem a heveny betegségek körébe tartozik, így ebben a rovatban nem tudunk segítséget nyújtani. Javaslom, keressen fel személyesen egy homeopatát, aki krónikus (alkati) szert keres Önnek és a megfelelő kezelést elindítja.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.