Csecsemőkori alvászavarok

Jónapot kívánok

Abban szeretnék segitséget kérni, hogy 5 hónapos babám nagyon rosszul alszik éjjel. Az első nagy alvása max 3-4 óra. Majd utána 0,5-2 óránként ébred. De valamikor már az első alvás is csak 1-1,5 óra. Nem tud nappal se hosszabban aludni, akkor csak fél órákat. Javaslatra a Tentobát ajánlotta a védőnőm. A tájékoztatóban napi 4 szer legfeljebb 1 tablettát irnak. Mi egyenlőre csak esti lekefvés előtt adunk 1 tablettát. Változáast nagyon nem látunk. Jelenleg próbálkozunk a napi 2 szemmel. Mikor érdemes valami mást kipróbálni vagy meddig és hány szemmel folytassuk a szedését?! Esetleg chamomilla vagy egyéb homeopátiát javasolnának-e? Köszönettel: Gabi

Orvos válaszol

Kedves Gabriella, 

Ha homeopátiás szert szeretnénk választani a nem alvó, gyakran ébredő, nehezen fogzó babának, akkor az alvászavaron kívül még igen sok részlet segít a szerválasztásban. Leírásából nem derül ki sok fontos tényező, ezért nem tudok konkrét szert mondani. Javaslom, hogy olvassa át honlapunk témában íródott cikkét és ha valamelyik lefedi a problémát, akkor próbálja meg adni C15 potenciában 3x2 golyót 4-5 napig. ha nem születik megoldás, keressen meg egy homeopata orvost. 

http://www.homeopata.hu/hu/content/homeopatias-orvosok

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.