Az öngyógyítás veszélyes

Tisztelt Doktorno/Ur!

Nem szedtem meg homeoptias keszitmenyt de most vasaroltam szedulesre Conium Maculatum 9 ch-t En Gelsemiumot bongesztem itt a neten, de az nem volt, es ezt ajanlottak! Erdeklodni szeretnek, hogy elkezdjem- e szedni, A szedules regota visszatero panasz nalam, es vagy nyaki eredetu, vagy agyi keringesi zavar, nem allapitottak meg konkretan, mert sok mas betegsegem is van, amikkel le voltam szazalekolva. Most nagyon erosen es hosszasan tartott ezert kerestem ra homeopatias megoldast! Koszonom valaszukat

Tisztelettel Gabriella!

Orvos válaszol

Kedves Gabriella,

szinte biztos, hogy nem jó választás a Conium. Önnek-mint írja- sok-sok, régóta fennálló panaszai vannak (krónikusak), ilyen esetben egy mélyebb elemzés után lehet szert választani, és csak szigorúan homeopata orvos segítségével. A homeopátia általában szelíd gyógymód, de  a „keresek magamnak egy szert a régen meglévő panaszaimra” által választott szerek tudnak bajt csinálni. Mindenképpen javaslom, keressen egy homeopatát.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.