Sankaran - answer to the critics

2015. április 9., csütörtök

Szerző: dr. Molnár Mariann homeopata-gyermekorvos
a videót feliratozta dr. Herczeg Márta

Mit üzen Rajan Sankaran a homeopátia kritikusainak?

Sajnos az utóbbi időben, egy ausztrál tanulmányra hivatkozva újult erővel indultak támadások a homeopátia és a homeopaták ellen.

A támadók többnyire nem eléggé és nem korrekten tájékozottak, viszont rendkívül magabiztosak, nem ritkán etikátlanul becsmérlőek.

Elfeledkeznek arról, hogy minden orvos Hippokratész “primum nil nocere” – azaz az első, hogy ne árts elvére esküszik, miközben Európában minden ötödik ember haláláért a szintetikus gyógyszerek mellékhatásai felelősek, míg a homeopátiás gyógyszerek, ha a szakma szabályait betartják teljesen mentesek a mellékhatásoktól.

És elfeledkeznek arról is, hogy a tudományos orvoslás tanai milyen gyorsan elavulnak, változnak akár az ellentettjükre, míg a homeopátia tanai az elmúlt több, mint 200 évben rengeteget bővültek, de egyetlen hahnemanni mondatot sem kellett megtagadnunk.

Samuel Hahnemann – a homeopátia tanainak rendszerbe foglalója – 1755. április 1o-én született Meissenben.

A homeopaták emiatt világszerte április 1o-én ünneplik a “Homeopátia Napját”.

Ebből az alkalomból érdemes megnézni korunk egyik legnevesebb homeopatájának, Rajan Sankarannak rövid, indulatoktól mentes válaszát a támadásokra.

 

Kapcsolódó oldalak

Az angol Homeopátiás Kutatóintézet válasza

A Homeopátiás Kutatóintézet (HRI) üdvözli azokat a törekvéseket, amelyek kritikusan értékelik a homeopátia bizonyíték-alapját, feltéve, ha azt pontosan, és objektíven teszik. Sajnálatos módon az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács (NHMRC) nemrég megjelent „Áttekintő jelentése” mindkét kritériumot illetően elbukik.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.