MIMSZ I. Nyári Szabadegyetem

2023. június 9., péntek

Első alkalommal kerül megrendezésre integratív szemlélet iránt érdeklődő orvosoknak, természetgyógyászoknak, mindenkinek!

A Nyári Szabadegyetem célja között szerepel, hogy tagjaink és mindenki, aki természetgyógyászati praxist visz, tájékozott legyen az integratív medicina témakörében. Kiemelten fontosnak tartjuk az integratív szemlélet elsajátítását az orvosok és a természetgyógyászok számára.

Témák:

2023.07.08.

1. Az endocannabinoid rendszer és a homeosztázis kapcsolata (Dr. Karácsony Ferenc)

Hazai és külföldi előadók beszélnek a homeosztázis fogalmáról, szerepéről, az egészség és gyógyulás tényezőiről. Gyakorlati mérési módszerek, új tapasztalatok is bemutatásra kerülnek.

2. Ön és jogvédelem a gyógyító tevékenység során (Dr. habil. Szőke Henrik, Daróczi Zoltán)

A blokknak az integratív gyógyászok között történt néhány jogi aktus ad aktualitást. Bemutatásra kerül a javasolt adminisztrációs módszertan, a betegekkel kapcsolatos gondolkodásmód, a jelek és tünetek értékelése, amellyel pontosíthatjuk a munkánkat, a jogi előírások, azoknak való megfelelés. Elmondjuk a jogi problémák kezelési lehetőségeit.

2023.07.09.

3. Nem semmi! - Akkor mi? - Hat előadás, hogy mi hat a homeopátiában. (Dr. Gál Adrien)

Meghökkentő gyógymód – Evidence Based.  Szokatlan gondolkodás -holisztikus szemlélet. Gyors gyógyulás - integratív gyógyítás. Ez a homeopátia.

Évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok, oktatók beszélnek előadásukban: érdekes gondolatok, figyelemfelkeltő tapasztalatok, legfrissebb klinikai és alapkutatások.

4. Az integratív gyógyászat filozófiai és élettudományi szempontból. (Dr. Szalkai Iván Ph.d)

A blokk bemutatja az integratív gondolkodás szükségszerűségét, de egyben alkalmazásának problémáit is. Sokan úgy gondolják, hogy az alternatív + modern = integratív. Ez a rendszer nem működik, minthogy a filozófiai, ismeretelméleti, biológiai szemléleti különbség van a két rendszer között. A két rendszer együttműködése ezek felismerésén és megoldásán múlik. A szemléleti eltérések kerülnek bemutatásra és egy – ma még idealisztikus, de alapjaiban egyszerű – megoldási lehetőség is.

További információ:

https://www.homeopata.hu/hu/tanfolyam/mimsz-i-nyari-szabadegyetem

 

 

 

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.