Melyik homeopátiás szer használható lázcsillapításra?

2011. szeptember 12., hétfő

A homeopátia alapelveiből következik, hogy a szereket a tüneteknek megfelelően választjuk ki. Ez érvényes a lázas állapotokra is. Lehet, hogy öt lázas beteg ötféle homeopátiás szert kap, az ő állapotára jellemző tünetképnek megfelelően. A gyakorlat azt mutatja, hogy természetesen vannak szerek, amelyek adására gyakrabban, másokra ritkábban kerül sor.

Összefoglalva: egyik homeopátiás szert sem nevezhetjük meg lázcsillapítóként. Csak a betegségképnek megfelelően kiválasztott szer lesz hatásos. Nem beszélve arról, hogy a homeopátiás szer nem a lázat csillapítja, hanem a szervezetet gyógyulásra serkenti. Ennek a folyamatnak bizonyos pontján pedig már szükségtelen, hogy a szervezet, egyébként a gyógyulás segítésére, lázat produkáljon.

Kürti Katalin, Dr.

2011, szeptember 12.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.