IRIS, Foltos nőszirom - Iris versicolor

2016. május 14., szombat

IRIS, Foltos nőszirom - Iris versicolor

IRIS, Foltos nőszirom- Iris versicolor- neve a görög szivárvány szóból ered.

Növénycsalád: Nősziromfélék-Iridaceae

Előfordulás: Nedves réteken és cserjésekben. Észak-Amerika keleti vidékén. Dísznövényként Európában is termesztik.

Vezértünetek: Migrén, neuralgiák, különösen a nervus trigeminusé, gastritis acida (savas gyomorhurut), hasnyálmirigy gyulladás, terhességi hányás

Alkalmazás: Lelkileg depresszív betegek. Migrén, mely a máj érintettségével jár együtt és mindig akkor lép fel, amikor a páciens nyugodni tér (vasárnapi migrén). A roham csúcspontján hányás. Erőteljes égés a gyomorban. Rendkívül savas hányadék ürítése. A sav elvássa a fogakat. Gyakori gyomorégés és nyálfolyás. Felhasi és májtáji kólikaszerű fájdalmak. A nervus trigeminus és faciális területének heves fájdalmai. Rendszeres időközönként, szellemi kimerültség hatására erősödnek a panaszok, kíméletes mozgás hatására pedig enyhülnek.

Hatóanyagok: iridin, isoftalsav

Előállítás: Friss, föld alatti részek

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.