Hogyan csillapítsuk a lázat?

2011. szeptember 13., kedd

A láz, egyike szervezetünk védekező mechanizmusainak. A magasabb testhőmérséklet segíti a behatolt kórokozók elpusztítását. Ha ennek a védekező mechanizmusnak a működését meggátoljuk, akkor a betegség hosszabb lefolyású lehet, és gyakorta szövődmények kialakulásával is számolnunk kell.

Ezért javasoljuk a láz kíméletes csillapítását. Hónaljban mért 38 - 38,5 körüli láz esetén még nincs teendő. Ennél magasabb testhőmérsékletnél borogatás alkalmazása - kar, láb, fej - (jó hatású a citromos vizes borogatás), vagy hűtőfürdő készítése ajánlott. Ha ettől sem látunk eredményt, miközben már adagoljuk a homeopátiás szert is, akkor természetesen adhatunk valamilyen allopátiás lázcsillapító készítményt.

Azonban sohasem igyekezzünk a lázat lenyomni, mert a hirtelen és nagyfokú hőmérsékletesés megviseli a szervezetet, és pont az öngyógyító mechanizmusok sérülhetnek ilyenkor. Tehát a lázat sohasem lenyomni, hanem csak csillapítani igyekezzünk.

Összefoglalva: A szervezet öngyógyító képességének támogatása érdekében a magas láz csillapítását kíméletesen végezzük.

Kürti Katalin, Dr.

2011, szeptember 13.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.