Calendula officinalis - Kerti körömvirág

2015. augusztus 5., szerda

Calendula officinalis - Kerti körömvirág

Növénycsalád: Asteraceae-Fészekvirágzatúak

Előfordulás: Júniustól szeptemberig virágzik, és gyorsan szaporodik. Régi gyógy- és dísznövény, származása bizonytalan.

Fő tünetek: Szakított sebek és zúzódásos hatékony szere.

Alkalmazás: Vágott és szakított sebek, szöveteket érintő zúzódások, recés, repedezett szélű, gennyesedő, horzsolásos, és ragadós lepedékkel bevont sebek esetén alkalmazzuk. Továbbá olyan nagy fájdalommal járó sebek esetén, ahol a fájdalom mértéke nincs arányban a seb méretével. Lokálisan is alkalmazható, a körömvirágos kötözés gyorsan elmulasztja a friss sebek fájdalmát.

Hatóanyagok: triterpén szaponinok, karotinoidok, flavonoidok, hidroxikumarinok, vízben oldódó poliszacharidok

A gyógyszer előállításához szükséges alapanyag: Friss, virágzás ideje alatt gyűjtött, föld fölötti részek.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.