Alumina

2022. április 4., hétfő

A homeopátiás Alumina hat az agy-gerincvelő tengelyre, progresszív paralitikus és tabes dorsalis jellegű zavarok mutatkoznak. Mentálisan belassult, zavart gondolkodás jellemzi, a beteg úgy érzi, mint aki már elkésett mindennel, ennek ellensúlyozása a belső, improduktív sietősség érzés. Erős kontroll igénye van és nehezen fejezi ki magát, nem találja a szavakat. Az enyhe bénulás elsősorban a lábat érinti…

Kémiai nomenklatúra, képlet:

Aluminium-oxid, Al2O3, timföld.

Előfordulás, jellemzők:

Maga az alumínium ezüstös színű, felszínén levegő hatására a pillanatok alatt oxidréteg alakul ki, amely védi a további oxidációtól. Az alumínium-oxid, mint szervetlen alumíniumvegyület, az alumíniumgyártás köztes terméke (timföld), fehér színű por. A természetben előfordul korund formájában. A korund kristályai színtelenek vagy sárgásak. Drágakő változatai: rubin és zafír.

Hatóterület:

KIR, bőr és nyálkahártyák, húgyhólyag, végbél nyálkahártyája.

Vezértünetek:

A homeopátiás Alumina hat az agy-gerincvelő tengelyre, progresszív paralitikus és tabes dorsalis jellegű zavarok mutatkoznak. Mentálisan belassult, zavart gondolkodás jellemzi, a beteg úgy érzi, mint aki már elkésett mindennel, ennek ellensúlyozása a belső, improduktív sietősség érzés. Erős kontroll igénye van és nehezen fejezi ki magát, nem találja a szavakat. Az enyhe bénulás elsősorban a lábat érinti. Amikor becsukja a szemét, szédül, vagy csukott szemmel állva elesik. Másik fontos tünetcsoport a bőr és nyálkahártyák romló beidegzése és vérellátása miatti szárazsága, irritációja, ernyedtsége. Gyakori náthák, homályos látás, viszkető bőr, nyelési nehézség, székletürítési nehézségek, még a lágy széklet is nehezen üríthető, a vizelet lassan indul meg. Állapota rosszabbodik reggel és napnyugta után javul. Burgonya, keményítő tartalmú ételek nem tesznek jót neki. Fázós alkat, gyenge bőrturgorral, csökkent reakcióképességgel (öregedés).

Alkalmazás:

Gyakori indikációja az öregkori szenilitás. A visszatérő náthák fő szere, krónikus nátha, valamint nyúlós váladékkal járó krónikus nyálkahártyahurutok során. Ischuria paradoxa. Fehér folyás. Atóniás székrekedésben, nehezen, nagy erőlködéssel járó székletürítési zavarok esetén. Akár hasznos szer lehet – a kívülről rájuk kényszerített kontroll miatt - olyan gyermekeknél, akik balkezesek, de a jobb kézzel való írást erőltették.

Kiindulási anyag toxikológiája:

Akut toxicitás ritkán fordul elő az alumíniummal kapcsolatban. A krónikusan, évtizedek alatt elfogyasztott alumínium már felhalmozódik a sejtekben. Az alumínium mérgező hatásának egyik oka, hogy kiszorít más élettanilag fontos fémeket, mint a vas, réz, cink, mangán, és ha azok helyébe alumínium épül be, a sejt hibásan kezd működni, vagy elpusztul. A mérések szerint a legtöbb alumínium az agyban, a csontokban, a tüdőben, a vérben, keringő sejtekben, a májban halmozódik fel. Az agyban mérik a legnagyobb alumínium-koncentrációt. Ennek az az oka, hogy az idegsejtek élnek a legtovább, míg a test többi sejtje folyamatosan cserélődik. Az orron át belélegzett alumínium közvetlenül a hipotalamuszba jut.

Források:
Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.