25 éves Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

2016. december 12., hétfő

2016. november 12-én ünnepeltük egyesületünk 25. születésnapját.

Ünnepségünkön részt vettek az egyesület életében a mai napig aktívan részt vevő Dr. Horti Ilona, Dr. Kürti Katalin és Dr. Takács Györgyi. Sajnos, már nem lehetett közöttünk Dr. Zajta Erik, aki idén májusban hunyt el és akiről meleg szavakkal emlékeztek meg alapító társai.

25 évvel ezelőtt az alapítók felismerték, hogy szükség van egy egyesületre, ami felvállalja a homeopátia népszerűsítését, oktatását és a homeopaták érdekeinek képviseletét. Ez egy fantasztikus, nagyon előremutató gondolat volt, amiért nem győzünk eléggé hálásak lenni nekik. A fiatalabbak el sem tudják képzelni, mi, idősebbek pedig csak halványan emlékszünk rá, hogy 25 évvel ezelőtt mekkora erőfeszítést igényelt új információkat felkutatni, átadni és terjeszteni, külföldi előadókat meghívni, oktatást szervezni. Az egymás közötti kapcsolattartartás is sokkal nehezebb volt, hiszen a ma használt technikai megoldások nem léteztek vagy nem voltak széles körben elérhetők. És ilyen körülmények között is sikeressé tették az egyesületet!

Az elmúlt negyedszázadban sok változásnak voltunk tanúi. Ezek érintik a technikai lehetőségeket csakúgy, mint a lakosság és az egészségügyi szakemberek elvárásait, de a homeopátiát sem kerülte el a fejlődés. Változatlanul a homeopátia népszerűsítésén, oktatásán és a homeopaták érdekeinek képviseletén dolgozunk, de alkalmazkodnunk kell a világ változásaihoz: használnunk kell az egyre szélesedő info-kommunikációs eszközparkot, ki kell aknáznunk a hálózatokban rejlő lehetőségeket és még jobban meg kell értenünk közönségünket: az egészségügyben dolgozó kollégáinkat, partnereinket és a lakosság széles rétegeit. Gyógyítóként természetesen elsődleges dolgunk homeopátiás tudásunk naprakészen tartása és ennek alkalmazása pácienseink javára.

Ehhez várunk minden tettre kész homeopatát, pártolót és támogatót!

 

Fotóalbum az ünnepségről

 

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.