Orrdugulás

Kedves Doktornő!

Koronavírus alatt alakult ki az orrdugulásom, torokfájással kezdődött, ami a fülemre hat ki. Kaloba tablettát és ferrum phosphoricumot szedek, utóbbit  lázra és fejfájásra. Torkomat coldisept-tel fújom. Salvus vizet inhalálok, sapkában vagyok éjjel-nappal, a torkom már alig fáj, de az orrdugulás nemrég kezdődött. Tud javasolni valamit?

Köszönöm.
 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Remélem jobban van és akut panasza, az orrdugulás azóta rendeződött. Sajnos oldalunkon akut, hirtelen megjelenő panaszokkal kapcsolatos terápiás javaslatokat nem tudunk adni, mert nincs módunk azonnal válaszolni. Ezek a panaszok gyakran gyorsan keletkeznek, változnak és akár gyorsan el is múlhatnak. 

Ha akut panaszait szeretné homeopátiával kezelni, érdemes beszerezni néhány alap szakirodalmat, például a Homeopátia kézkönyvét. 

Az orrdugulással és orrfolyással kapcsolatban javaslom, hogy használjon valamilyen sós tengeri orrsprayt. Csak óvatosan a dekongesztánsokat tartalmazó orrcseppekkel, mert egyrészt hosszú távon tönkre teszik az orrnyálkahártyát, másrészt hosszabb távon homeopátiás szempontból a váladékok elnyomása nehezítheti a gyógyulást.

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.