Alapkutatások - általános ismertető

Sunday, February 12, 2017

Biológiai és (kvantum)fizikai kutatások eredményei támasztják alá a homeopátia működési elvét. Kép forrása: Pixabay

A kutatásokban többek között biológus, immunológus, fizikus és kémikus szakemberek működnek közre, s számos csoportjuk következetes eredménnyel igazolta a magas és nagyon magas potenciák hatását. 

A potenciák és hígítások kapcsán mindenekelőtt fontos tisztázni a hígítási alapfogalmakat, mivel az orvosi-gyógyszerészi szakmában, a homeopátia szkeptikusai, a sajtómunkatársak és a lakosság körében is tévhitek terjedtek el mind a hígítás kivitelezésével, a kiindulási anyagokkal, szubsztanciákkal, mind a mértékével kapcsolatban. Az alsó-, közép- és felsőfokú oktatás fizika-, kémia- és biológiaóráin nem tanítják azokat a speciális ismereteket, melyek érthetővé tennék a homeopátiát. A tévhitek miatt így sokan értetlenül állnak a homeopátiás gyógymóddal szemben.

A homeopátiás alapkutatások két alapvető területe:

  1. in-vitro (nem élő szervezetben, hanem „üvegben”) vagy in-vivo (élő szervezetben) biológiai modelleken figyelik meg a homeopátiás oldatok (köztük a nagyon magas potenciák) hatását és lehetséges hatásmechanizmusát, ideértve a simile (azaz a hasonlósági) elvet is.
  2. nagyon magas potenciákkal végzett (kvantum)fizikai kutatások

(Alap)kutatások rendezvényei, kutatócsoportja, cikkgyűjteményei, kiadványai:

  • DYNHOM Colloquium (Unio Homeopathica Belgica rendezvénye)
  • International Homeopathic Research Conference (Homeopathic Research Institute rendezvénye kétévente)
  • European Congress for Homeopathy (Európai Homeopátiás Bizottság kutatói 1 rendezvénye)
  • Homeopathic World Congress (LMHI rendezvénye évente)

GIRI 2: kb. 100 tagú nemzetközi kutatócsoport, mely Európa különböző egyetemeinek  és intézeteinek szakembereiből áll; fő kutatási területük a nagyon alacsony dózisok és a magas/nagyon magas potenciák lehetséges orvosi és terápiás vonatkozásának tanulmányozása. 

Hpathy Scientific Research 3 oldalán több száz cikkből álló gyűjtemény

Információalapú, adaptív hálózati nanomedicina

A biológiai modellvizsgálatok, valamint a homeopátiás potenciált oldatok fizikokémiai tulajdonságainak ismeretében a homeopátiát információalapú medicinaként, élő szervezetekre vonatkoztatva adaptív hálózati nanomedicinaként értelmezhetjük. [1]

[1] Bell IR, Schwartz GE: Adaptive network nanomedicine: an integrated model for homeopathic medicine. Front Biosci (Schol Ed) 2013, 5: 685-708. értelmezhetjük.

Kapcsolódó oldalak

Amit a „hígításokról” tudni érdemes

A homeopátiás potenciált gyógyszeroldat új fizikokémiai tulajdonságokat mutató kolloid.
Katona Edit, dr.

Alapvető különbség a szokványos és a homeopátiás hígítások között, hogy a homeopátiás hígítások szakaszosan és a hígítási lépések közti dinamizálással készülnek, ami együttesen a potenciálásnak nevezett, egyedülálló gyógyszerkészítési eljárás. Ennek eredményeként a gyógyszer hatása is más, mint a dinamizálatlan hígításoké.

Értékeld a cikket: 
Your rating: None Average: 1 (1 vote)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.