Karácsonyi házipatika - avagy mit NE hozzon a Jézuska!

Sunday, December 18, 2016

Az angyalvárás izgalmaira bevált szer a Coffea, amikor az örömteli várakozástól nem tud aludni gyermekünk és felpörögve várja a nagy napot.

Átfázás

Ha elindulunk rokonlátogatásra és a zord időben átfázunk, szinte úgy érezzük csonttá fagytunk, vegyük elő házi patikánkból a Rhus toxicodendront. Ha a jeges szél lefűrészeli a hajat a fejünkről és sejtjük, hogy hiba volt sapka nélkül kitenni a lábunkat otthonról legyen készenlétben Aconitum. Az egész napi szánkózás, hógolyózás bizony a legvastagabb anorákot is próbára teszi, és ha netán átázik, a több órás átnedvesedést nehéz lenne megúszni betegség nélkül, a Dulcamara megelőzheti a bajt!

Emésztési panaszok

Ha túl sokat eszünk az ünnepi, nem túl diétás ételekből és úgy érezzük a sok finomság, mint egy kődarab, áll a gyomrunkban, kapjuk elő a Nux vomicát. Ha az alhasi puffadás uralja tüneteinket főleg délután és estefelé, Lycopodium legyen készenlétben. Ha nem vagyunk hozzászokva a zsíros ételekhez, de nem bírjuk megállni, hogy belakjunk a nagymama „kicsit” zsírosabb töltött káposztájából, és nem kívánjuk a folyadékot viszont a friss levegőt annál inkább, Pulsatilla lesz a megfelelő segítség. Carbo vegetabilisra gondoljunk, ha a hasunk felső régiója puffad a bővebb étkezést követően és szinte az ájulás kerülget minket a jóllakottságtól, sűrű büfizések közepette. Ha érzékeny az epénk és többször voltak már epeköves panaszaink és kifejezetten jobb bordaív alatti fájdalom alakul ki, szinte a jobb lapockáig terjedve, a Chelidonium jusson eszünkbe. Na és persze az ünnepek alatt általában jelentősebb mennyiségű alkoholt is fogyasztunk, nem beszélve a szilveszteri partikról, így a másnaposság tönkre teheti az újév első napjait, ismét csak a Nux vomicához forduljunk!

Sérülések

Ha a sietős konyhai munkálatok során véletlenül elvágjuk a kezünket, legyen otthon Staphysagria. A nagy rohanásban könnyen megégethetjük a kezünket a forró tepsivel, és felhólyagosodik az ujjunk, akkor Cantharist vegyünk elő. Fájdalomcsillapítóként Hypericumot szedhetünk mellé. A téli sportok kedvelőinek elmaradhatatlan alapszere az Arnica, amely mindenfajta sérülésnél gyors gyógyulást hoz, és a Symphytum vagyis a fekete nadálytő, amely a zúzódások áldásos gyógyszere akár külsőleg krém formájában is. 

A homeopátiás szereket C15, CH 15 vagy C30,CH30 potenciában javasoljuk. 

Reméljük minél kevesebb zökkenő kíséri az ünnepeket, és ha vannak is gondok: segít a homeopátia!

Békés Boldog Ünnepeket!

Értékeld a cikket: 
No votes yet

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.