Náthás baba

Jó napot kívánok!

Szeretném megkérdezni, hogy 1 hónapos csecsemőnek adható-e oscillococcinum, valamint (mivel még nem tudja elszopogatni a golyócskákat) mibe lehet eláztatni, illetve anyatejbe lehet-e. Köszönöm, (egy kicsit náthás a csecsemő, de most kezdett a BCG oltás látszani a karján, ez is okozhat náthás tüneteket?)

Köszönöm válaszát!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Az Oscillococcinum adható életkortól függetlenül, akár 1 hónapos kis csecsemőnek is, néhány golyót vízben oldva meg lehet itatni a babával. 

Azonban kérdés, hogy ebben az esetben szükséges-e adni ezt a szert. 

Az Oscillococcinum az influenzás időszak kedvelt szere, a betegség kezdeti szakaszában adva lerövidíti az influenza lefolyását, illetve megelőzésként is adható, hetente egyszer az influenzás időszakban. 

Ebben az esetben egy náthás kisbabáról van szó, ami nem jelent influenzát, én nem adnám ezt a szert. 

Javaslom, hogy nézze át erről szóló cikkünket honlapunkon és a hasonlóság alapján próbáljon szert adni a babának. Természetesen itt is feloldva kell a golyót a babának beadni. 

https://www.homeopata.hu/hu/content/ha-folyik-az-orra

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.