Oltás kivezetés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kisfiam 6 éves, down szindrómával született. A 6 éves kötelező védőoltás előtt állunk. Szeretném megkérdezni, hogy szükséges-e felkészíteni homeopátiával vagy bármivel az oltásra és hogyan tudnám kivezetni homeopátiával a védőoltást?

Orvos válaszol

Kedves Tímea!

Ha a kisfiúnak a korábbi (csecsemőkori) oltásoknál nem volt problémája (fejlődésben, beszédben való visszaesés, ekcéma, allergia megjelenés, alvászavar stb.), nem szükséges a kivezetés és a felkészítés sem. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet megcsinálni.

Az oltási nozódákkal való kivezetés a fenti kritériumok mellett tényleg kihagyható, mert körülményes.

Az egyszerűbb, amikor oltás után 3 napig Thuya 15CH-t kap a gyerek napi 1x, azt könnyen meg lehet csinálni.

Üdvözlettel:

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.