Histamin intolerancia

Segítséget kérek. Úgy tűnik, hisztamin intoleranciám van.
Tüneteim pl. rendszeres/több sárgabarack, dió fogyasztásnál: bőrkiütés. Savanyú káposzta vagy egy pohár bor nagy puffadást, álmatlanságot, gyakori vizelést okoz.
Ma kezdem naplózni az elfogyasztott élemiszerekkel kapcsolatos észrevételeimet, tüneteimet, hogy tudjam, mit kerüljek a jövőben.
Amellett, hogy tudatosan figyelek a Mg, Szelén és B vitamin bevitelre is ezentúl (D1-es vitamint naponta veszek be), kérném az Ön tanácsát, véleményét: Amíg nincs pontos listám a kerülendő élelmiszerekről és tüneteim jelentkeznek, hogyan alkalmazzam a Histaminum-ot, milyen hígítással?

Üdvözlettel és köszönettel!

Orvos válaszol

Kedves Katalin!

Bár kivizsgálás nélkül nem szeretünk krónikus panaszra gyógyszert ajánlani, mégis arra a kérdésére, miként szedje, hogyan alkalmazza a Histaminum-t, válaszolnék.

5 napon át, napi 1x a C30 vagy 30CH-ból vegyen be, aztán figyelje a tüneteit. A folytatást ennek függvényében lehet meghatározni, bár egy konzultáció homeopatával könnyíteni a kezelését.

Üdvözlettel:

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.