Rossz alvás

Kedves Dr Nő/Dr Úr!

5 hónapos kisbabám egy pár hete nagyon rosszul alszik. Éjszaka legalább 3-4-szer felkel, van, hogy könnyű, de van, hogy nehéz visszaaltatni. Kezdünk már egy kicsit kimerülni. Tudna valamit javasolni? Ezektől a homeopátiás gyógyszerektől nem lehet baja, illetve szokhat rá? Nem akarok ártani vele.

Köszönöm előre is válaszát! Szép napot!

Orvos válaszol

Kedves Nikolett, 

A homeopátiás szerek biztonsággal adhatók csecsemőnek, terhes kismamának, igazából erre a problémára ebben az életkorban csak a homeopátia az, ami szóba jön.  

Nem lehet rászokni, vagy megszünteti a panaszt vagy semmi nem fog történni. 

Ahhoz, hogy pontosan tudjuk, milyen szer lenne jó a kisbabájának, még több információra lenne szükség. 

Megpróbálhatja a Calmacare komplex homeopátiás szert, amit pont nyugtalan kisbabák éjszakai nyugalmának elősegítésére találták ki: 

https://www.boiron.hu/termekeink/komplex-keszitmenyek/calmacare

A honlapunkon szereplő cikkben dr. Molnár Mariann összefoglalta, milyen szerek jönnek szóba. 

Ha ráismer valamelyik szerre, próbálja meg. 

Az adagolást illetően javaslom 15 CH potenciájú szert vegyen  a patikában. 2 golyót oldjon fel 1 evőkanálnyi vízben és este itassa meg a kisbabával. 

4-5 napig mindenképpen adja, mert kell néhány nap, mire kialakul a hatás. 

Ha segít a szer, adhatja rendszeresen, de 4-5 nap után mindig tartson 2 nap szünetet.  

https://www.homeopata.hu/hu/content/ujszulott-es-csecsemokori-alvaszavarok-es-nyugtalansagi-allapotok-homeopatias-kezelese

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.