Szem panasz

Tisztelt Doktor úr/ Hölgy!

Szeretném a tanácsát kérni szemproblémám miatt. Egy hónapja, amúgy idegeskedés után a bal szemem előtt foltokat kezdtem látni. Beúszó feketés árny és bizonyos szögből homályosítja a látásomat. Este már bizonyos szemmozgásra időnként szikrákat is kezdtem látni, nagyon megijedtem ekkor már. Azóta elment az étvágyam is, fogyni kezdtem, mert szorongok, amit nem tudok kezelni. Elmentem szemészhez, kivártam a soromat, pupillatágítót cseppentett bele és megnézte. Ő megnyugtatott, hogy nem sérült a retina, sem a pupilla, sem a makula. Hogy ez sokszor jön korral is, egy megkeményedett szálat látott az üvegtestben ami belóg a pupilla elé a bal szememen. És ezzel nincs mit kezdeni. Sem lézerrel, sem semmivel. A villámlások, szikrák meg ideghártya miatt vannak, ami bizonyos szemmozgásnál összeér, már nem tudom mivel. A távollátást is vizsgálta, mindent el tudtam olvasni mindkét szememmel. De közeli olvasásnál rettentően zavar ez a folt és úszkálás, a villámlások meg ijesztőek, nem tudom megszokni. Azóta hányinger kerülget, mert félelmetes, remélem, nem rosszabbodik, azóta félelemmel mozgok is, mindent lebénított bennem, az életkedvemet is. Sajnos pár hónapja még nyáron véletlenül úgy aludtam el, hogy a kezem a bal szememen volt és hajnalban arra ébredtem, nagyon benyomódott valahogy a kezem súlyától, ami rajta volt, mert fény miatt takartam le, mert az mindig felébreszt és akkor fájt a kezem súlyától és amikor elvettem, homályosan láttam sokáig, de megjavult, szerintem megsérült a szemem akkor. Utána többször ébredtem arra, nagyon ég az a szemem, száraz. De akkor még nem volt más panasz. Szeretném, ha mondana valami biztatót és ami nyugtatna is, mert most nagyon rosszul érzem magam ettől az egésztől. Elnézést a hosszú írásért.

Áldozatos munkájukat köszönöm, válaszát várom és kellemes ünnepeket kívánok!

Orvos válaszol
Kedves Molly!
 
Panaszai valóban nagyon kellemetlenek lehetnek, de bízzon a szemész kollégában, aki nem talált nagy bajt. Bár a korát nem ismerem, de ilyen panaszok érett korban szoktak megjelenni és valóban megszokható, ami által idővel sokkal kevésbé zavaró. A szer, amit javasolnék, az Chininum arsenicosum C15. Naponta egyszer kellene bevenni 1 hétig. Homeopátiával is foglalkozó gyógyszertárakban érdeklődjön, mert itthon nem lesz könnyű beszerezni, de segíteni fog.
 
Üdvözlettel
dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.