Magas vérnyomás

T. Doktor Úr/Nő!

Állandóan magas vérnyomással küzdök. Szedek rá gyógyszert /Amlodipin 5 mg./. Sajnos 180/89, 200/96, néha még magasabb, nem igazán viszi le a szedett gyógyszer. Sajnos az a fő tünetem, hogy a gyógyszerekre rosszul reagálok. A mellékhatásokat nem bírom. Voltam orvosnál, nem tud más gyógyszert adni a mellékhatások miatt. Ace gátló szert egyáltalán nem tudom szedni, mert angio ödémát csinál. A Tensiomin tablettát kaptam, de hát az meg nem lefele, hanem felfele viszi a vérnyomásomat, a 180-as szisztolés értékből 200 lesz és rosszabbul vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg homeopátiás szer van-e, ami segítene a magas vérnyomás kezelésére, a hírtelen vérnyomás kiugrásokra tudnék-e valami szert használni?

Köszönettel!

Orvos válaszol

Kedves Zsófia!

A magas vérnyomás krónikusan fennálló probléma, az egész szervezet elhangolódását jelzi. 

Nem lehet látatlanban szert javasolni, ismerni kell az egész kórtörténetet, pontos testi, általános és mentális tüneteket is. 

A szervezet egyensúlyának visszanyerése után van esély arra, hogy esetleg csökkenteni lehet a gyógyszereket, de lehet, hogy már az is szép eredmény lenne, ha a felírt vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatására normalizálódna a vérnyomása. 

Javaslom, hogy keressen fel egy homeopata orvost, aki az egész eset ismeretében személyre szabott homeopátiás szert javasol. 

https://www.homeopata.hu/hu/content/homeopatias-orvosok

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.