Szorongás, álmatlanság

Tisztelt Doktornő!

10 éves kislányom egy ideje nehezen alszik el esténként. Nem érzi magát álmosnak (még akkor sem, ha ásítozik), fél az elalvástól és olyan, mintha nem engedné elaludni magát. Teljesen belehergeli magát ebbe a szituációba. Testközelség többnyire megnyugtatja. Aggódik amiatt, hogy nem fog eleget aludni az éjjel és emiatt másnap fáradt lesz. Sokszor mondja, hogy izgul, de annak tárgyát nem tudja megfogalmazni.
Tudna kérem olyan homeopátiás szert ajánlani, ami segíthet?

Köszönöm szépen!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Próbáljon meg Arsenicum album nevű homeopátiás szert adni C15 vagy 15CH higításban, este 5 golyót szopogasson el lefekvés előtt. 

Ha ez nem segít, akkor javaslom, hogy próbálják meg a Datif PC Neo tablettát. Ez egy homeopátiás komplex tabletta, benne vannak azok a leggyakoribb homeopátiás szerek, amelyek segítenek a stressz oldásában. 

És persze fontos, hogy este 7 után már ne nézzen semmilyen képernyőt, mert az pörget és stimulál. 

A lefekvéshez kapcsolódóan próbáljanak meg kialakítani valamilyen megnyugtató rituálét, halk nyugtató zene szóljon és ha lehet, olvasson valami könyvet lefekvés előtt. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.