Fertőzés, mozgásszervi panaszok

Tisztelt Doktor/Doktornő!

78 éves édesanyám ügyében írok. Két hete egy makacs felsőlégúti fertőzés miatt (láz, köhögés, nátha, torokfájás) 1 hétig antibiotikumot kapott. COPD-s és tavaly tüdőgyulladásal kórházban (intenzíven, lélegeztetőgépen) volt. 2021-ben esett át Covidon, nem oltott. A láza lement, de sajnos megmaradt a köhögés (főleg éjjel, hol száraz, hol hurutos, hol fehér hol sárga váladékkal), torka piros, fáj , főleg jobb oldalon úgy érzi, sebes. Milyen homeopátiás szereket lehetne neki adni, hogy meggyógyuljon? Másik problémája a gerinccsatorna-szűkület, ill. az L IV-V. csigolyája szét van csúszva, a jobb combja töve fáj, sajnos nehezen mozog. Erre is szeretnék kérni javaslatot, milyen szer segítene a fájdalomcsillapításban? Volt csontkovácsnál, aki azt mondta, hogy csonthártyagyulladása lehet.

Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

A tünetek elég szerteágazóak, a torokfájásra két szert javasolnék, Phytolacca C15, 15CH és Causticum C15, 15CH szedését javaslom, 2 napig 3x5-5 golyót, 2 napig 2x5-5 golyót szopogasson el a beteg ebből a 2 szerből. Ha a köhögés nem múlik, javaslom 3x5 ml Stodal szirup szedését. 

A mozgászervi panaszok kezelése homeopátiával már nehezebb ügy, mert sajnos az anatómiai elváltozások határt szabnak. Calcium fluoratum D6 vagy D12 szedését javaslom, napi 2x2 tablettát 2 hónapig folyamatosan. Ez a szer időskori csontproblémák esetén jó és a csontritkulást is megelőzi. 

Üdvözlettel,

Dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.