Allergiás rhinitis

Tisztelt Dr nő!

Régóta fennálló nem csak szezonális, allergiás rhinitissel küzdök sikertelenül. Főbb tüneteim: az állandó orrdugulás felváltva, hol bal, hol jobb, ezáltal orr hang is kialakult, illetve társul még mellé tüsszögés, váladékcsorgás, orrfolyás. Fül-orr-gégész szerint csak orrspray +gyógyszer kombó a megoldás, viszont én orrsprayt egyáltalán nem is használtam és nem is szeretnék. Többféle gyógyszert kipróbáltam, mindhiába. Olvastam egy bizonyos Coryzalia, illetve luffeel nevű gyógyszerről, ezek közül melyiket ajánlaná és milyen dózisban?

Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Mindkét gyógyszer hasznos szénanátha esetén a tünetek enyhítésére. A Coryzalia tbl Corylia Neo néven forgalomban van Magyarországon, a Luffeel sajnos nem. A hathatósabb megoldás egy komplexebb homeopátiás kezelés lenne (alkati szer, tüneti szerek, allergének homeopátiás gyógyszerei), amihez azonban fel kell keresnie egy homeopatát.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.