Gestációs diabetes

Üdv!

Terhességi cukorbetegség diagnózist kaptam pár hete, a 27. Héten, diétázom, nagyon kínlódva, de sokszor megy 7-8 közé a 60 perces mérésre a vércukrom. (7 alatt kéne maradnia)
Nagyon aggódom, hogy ártok a babának, vagy magamnak.
A gdm óta a szülés körüli félelmeim is duplázódtak, annyi mindent olvasni a neten, az orvosom meg mintha fele ennyire se venné komolyan, a diabetológia meg durván ijesztget.
Tudnak segíteni esetleg, hogy milyen tényleges veszélyeket hordoz a gdm az anyara nezve? (Babaknal tudok a nagy szuletesi sulyrol, hipozo babakrol, fejlodesi rendellenessegkrol stb) Van esetleg erre homeopátiás segítség a varandossag alatt? Es varandossag utan?? Nagyon érdekelne esetleg valami cikk/ tanulmány vagy csak a gondolataik a gdmről homeopátiás szemszögből.

Köszönettel.

Orvos válaszol

Kedves B!

A túlzott stressz legalább annyira káros lehet a babára, mint bármely más egészségügyi probléma. Egy jól karbantartott gestációs diabetes nem fog károsodást okozni. Kövesse az orvosai tanácsát, tartsa a diétát és ne böngéssze az internetet. Ha mégis, akkor a keresőbe írja be a gestaciós diabetes, homeopatia és több olvasnivalót fog találni. Azonban amit sokkal inkább javasolnék, keressen fel egy homeopatát, aki segít Önnek mind a stressz leküzdésében, mind a vércukorszint normál értéken tartásában, de még a szülés könnyebb lefolyásában is.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

 

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.