HPV fertőzés

Érdeklődöm, hogy HPV vírus ellen létezik-e homeopátiás szer?

Orvos válaszol

Kedves Ildikó!

A HPV fertőzés krónikus patológia. 

Azért tudott a vírus megtelepedni a hüvely nyálkahártyán, mert a beteg immunrendszere olyan állapotban van, hogy ezt lehetővé teszi, nem tud ellene megfelelően védekezni. Köztudott hogy a nők 95 %-a tünetmentesen átesik a HPV fertőzésen, de rövid idő alatt az immunrendszer kiküszöböli ezt a fertőzést. Azokban a betegekben, akikben krónikus HPV fertőzés alakul ki, ez azért lehetséges, mert immunrendszerük ezt megengedte, lehetővé tette. 

Elsődlegesen nem a vírus ellen kell homeopátiás szert szedni, hanem a beteg egészét kell kezelni, egyensúlyba hozni, hogy ne szolgáljon táptalajul a szervezet ilyen krónikus gyulladások számára és saját immunrendszere képes legyen megoldani ezt a fertőzést. 

Itt jelzem, tetten érhetjük azt az alapvető gondolkodásmódbeli különbséget, ami a homeopátia és az akadémikus orvoslás között létezik. Mi nem a vírust tekintjük elsődlegesnek, hanem a páciens megbomlott egyensúlyát, ami lehetővé tette ezt a fertőzést. 

Ebből következik, hogy elsősorban nem vírus ellenes szerre van szüksége, hanem egy olyan szerre, ami az Ön egész állapotára hat, ami erősíti immunrendszerét. Javaslom hogy keressen fel egy homeopata orvost, aki személyre szabottan segíti gyógyulását. 

Természetesen a homeopátiás kezelés nem mentesít a szoros nőgyógyászati kontroll alól.

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.