Ekcéma változása

Üdvözlöm!

Kisfiam ekcémával küzd, egy másfél hònapja használunk homeopátiás golyòt és az állapot csak rosszabbodik. Már a legelső héttől kezdve semmi javulás, csak rosszabbodás, eleinte nagyon kevés volt, most meg rengeteg.

Ön szerint hagyjuk abba ezt a kezelést vagy ez normális?

Orvos válaszol

Kedves Gyöngyi!

Sajnos a leveléből rengeteg fontos információ hiányzik, leginkább az, hogyan indult Kisfia homeopátiás kezelése.
Ha kisfia kezelését homeopata orvos javaslatára kezdték, akkor hozzá kell azonnal visszajelentkezni, ő tudja értelmezni, hogy a jelenség kezdeti rosszabbodás-e, és akkor ehhez mérten kell átalakítani a kiválasztott homeopátiás gyógyszer(ek) adagolását.
Ha viszont csak "házilag" kezdték a kezelést, akkor mindenképpen hagyják abba és konzultáljanak képzett homeopatával, együtt keressék a megoldást a kialakult helyzetre.
Addig is használjanak semleges, gyógyszertári fürdetőt, mosson mosódióval, öblítő nélkül öblítse a ruhákat, és használjanak semleges zsírt és vizet is visszapótló testápolót a bőr esendőségének csökkentésére, tartsanak tej-tojásmentes diétát.

Jobbulást kívánva:
Molnár Mariann

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.