Bárányhimlő oltás szövődménye

Jó napot!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy kislányom 22 napja kapta meg a bárányhimlő /varicella elleni oltás. 2 napja nagyon magas láza lett, mára a láz elmúlt, csak tele van pöttyel. A gyermekorvos szerint az oltás miatt lett beteg... Ami aggaszt, hogy bár már jobban van, olyan ingatagul közlekedik, van, hogy egy áltó helyében elszédül. Tudna erre valamit javasolni?

Előre is nagyon köszönöm

Orvos válaszol

Kedves Beáta!

Nyomatékosan javaslom, mutassa meg a gyermeket fertőző betegségben járatos orvosnak, most nem a homeopátiának van helye. Az egyensúly zavar a bárányhimlő egyik szövődményének, a kisagy gyulladásának lehet a jele. Ha már elmúlt a veszély, akkor is szükség lesz a homeopátiás kezelésre. Mindenképpen jelenteni kell nem kívánatos oltást követő eseménynek, hogy a 2. bárányhimlő oltását ne kapja meg a gyermek. Szóval irány a fertőző betegségekkel foglalkozó szakrendelés.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.