Folliculinum

Jó napot kívánok,

Érdeklődni szeretnék, olvastam, hogy a Folliculinum homeopátia javasolt alacsony ösztrogénszint kezelésére. Szeretném megkérdezni, hogy a ciklus mely napján kellene szednem?

Orvos válaszol

Tisztelt Éva !

 A folliculinumot  közvetlenül a menstruáció után kezdje el és a menstruációs ciklus várható időpontja előtt egy héttel fejezze be!

Általában két hetes kúrákat szoktunk belőle csinálni és alacsony potenciát érdemes választani (ami azt jelenti ,hogy a D vagy C 9 potencia alattit érdemes választani )

Szedésével segíteni lehet a normális ciklus visszatérését és a petefészek hormon termelődésének az erősödését.

Üdvözlettel:

 Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.