Várandósság alatti hüvelygomba

Terhesség elején járok, sajnos augmentint kell szednem. Ezután a gyógyszer után mindig kiújul a nehezen múló makacs gombásodás nőgyógyászati téren. Szeretném megelőzni\kezelni a gombát, mert a vény nélküli készítményektől egy hét után újra kiújul, hosszas betadin, és nystatin por szájon át alkalmazott kúra után szokott helyre állni (2hetes betadin kúra) viszont most a terhesség miatt nem alkalmazhatom.  Vettem molilia albicanst, pulsatillát és heloniast, (ezt a patikus ajánlotta) de nem tudom, hogy ezek a készítmények megfelelőek-e, vegyek-e mást és hogyan kell szedni?  Vékony testalkatú vagyok, bélrendszeri problémákkal.
Köszönöm a válaszát.

Orvos válaszol

Kedves Ágnes!

Nagyon egyetértünk azzal, hogy várandósan kerüli a gyógyszeres kezeléseket.  A Monilia albicans a Candida fertőzés jó szere, a kiváltó ok szerint alkalmazzuk,  így 15 vagy 30 potenciában javasolnám a szedését.  Amíg nincsenek tünetei, csak ezt szedje. A Pulsatilla a váladékok nagy szere, elsősorban változó, nem átlátszó, inkább sárgás váladékra, folyásra  szoktuk ajánlani, míg a Helonias-t a gombás eredetű, túrós folyásra, amit viszketés kísér. A tüneteinek megfelelően a Monilia mellé válasszon egyet a Pulsatilla és a Heloinas közül. Ezeket  9 vagy 15 CH, C  erősségben szedje napi kétszer, tünet csökkenés esetén napi egyszer.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.