Kapar a torkom

Üdv!

Csütörtök éjjel kezdődött nálam egy enyhe torokkaparás, iszonyú szárazság érzés, lányomnak hétfőn streptococcus okozta mandulagyulladást diagnosztizáltak (ő addigra már jó pár hete köhögött hurutosan/beteg volt-igazából október elejei kruppja óta (3-4 hetente 1-2 nap ovi megszakítással) szinte folyamatosan itthon van)

Együtt alszik velem minden nap, lehetséges, hogy csak most kaptam el tőle valamiért? Vagy ez valami más lenne?

Pénteken maradt a torokkaparás, enyhe nyomó fejfájás, minimális köhögési inger, ha köhögtem akkor kb 3-at, szárazan. A torokkaparásra nyelési ingerem van, de nyálam is alig van, nem tudok nyelni, de ha épp sikerül, akkor az is kapar, mintha horzsolt lenne a torkom.

Mára lázas érzettel keltem, de nincs lázam, 37.2-t mértem, torokkaparás, nyomó-tompa fejfájás, mintha tele lenne a fejem, köhögési inger lényegesen erősebb. Az orromból nem tudok fújni semmit, de ha "megszívom hátra" akkor ilyen tojásfehérje jellegű, fehéres nyúlós valami távozik.
Felköhögni nem tudok váladékot.
Tudnának nekem javasolni valamit?

Echinaceat c5 napi 2x  és thymulinet c9 napi 1x szedek.
 

Orvos válaszol

Kedves Hilda,

Orvos válaszol rovatunkban a kérdésekre 1-3 nap alatt tudunk válaszolni.

Ezért az akut panaszok menedzselése a fórum lehetőségein túlmegy. 

Lehet, hogy már egész mások a panaszai és már egész más szerre van szüksége, mint amit most írni fogok.  

A fent részletezett torok panaszokra én a Causticum C15 vagy 15CH szedését javaslom. Első nap 4x5 golyó, második nap 3x5 golyó, harmadik nap 2x5 golyó. 

Ha nincs kéznél Causticum, szóba jön még a Homeogéne 9 - ez egy komplex homeopátiás szer, mely olyan homeopátiás szereket tartalmaz, amelyek torok panaszok esetén hatásosak.

Jobbulást!

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.