Amikor a hagyományos kezelés az elsődleges

Tisztelt  Dr. Tóth Mariann! 

5 nappal ezelőtt MR vizsgálat kimutatta, illetve a tüneteimből arra lehet következtetni, hogy neurológiai problémám van. Holnap fektetnek be a klinikára, ahol steroidos kezelést kapok. SM vagy NMOSD gyanú miatt kezdik meg a vizsgálatokat és magát a kezelést is. A kérdèsem az lenne, hogy ilyen esetben lehetséges-e a szervezetből egy kivezető kúrát csinálni?
Köszönettel.

Orvos válaszol

Kedves Anna, 

Betegsége természete miatt jelen esetben nem tanácsolok egyelőre kiegészítő gyógykezelést. Tüzet kell oltani, mert baj van. Ebben az akadémikus orvoslás kiemelkedő eredményeket ér el. Örüljünk, hogy vannak ilyen komoly tüneteket enyhítő gyógyszerek. Hosszabb távon javaslom csak a komplementer gyógymódokat és a homeopátiát. Mivel krónikus betegsége van, javaslom, hogy ha túl van az akut szakaszon, később keressen fel egy homeopata orvost, aki személyre szabottan tud szert ajánlani betegségére. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian   

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.