Pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

7 éves kislány pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert szed, de a testsúlya folyamatosan gyarapszik. Kiegészítésként adhatunk-e  GRAPHITES 9 CH szert a lassú anyagcsere gyorsítására, és milyen gyakorisággal? Ha ez a szer nem a legmegfelelőbb,  mit javasol?

Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Kisleányának a pajzsmirigy panaszait fontos, hogy endokrinológus gondozza, emellett fontos az akítv , testmozgás, akár gyógytorna, illetve a dietetikai tanácsadás a helyes étrend kialakítása. (Ebben, ha szükséges tudok segíteni) Az anyagcsere befolyásolására ún, alkati kezelést javaslok, amely 1 órás kikérdezés és vizsgálat alapján állapítható meg. A Graphites is a lehetőségek között van, de ezt a páciens ismerete nélkül nem tudom megállapítani. Több hónapos kezelésről van szó, ezért ennyi ismeret alapján és nem javaslok ilyen hosszú távú kezelést. 

Üdvözlettel, Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.