Állati jó!

Saturday, October 28, 2017

Állatainkat szeretjük. Nagyon. Minden megadunk nekik. Szép nyakörvet, puha alvó kosárkát, gumicsont, farágóka, jutalomfalatka, bolhanyakörv, bolhairtócsepp, gumilabda, csörgőjáték…

Egyik reggel észrevesszük, hogy sántít. Tegnap valószínűleg belelépett valamibe. Vagy megharapta egy másik kutya? Sántikál egész nap, bekötni nem nagyon lehet, mert leszedi. Várunk, talán elmúlik holnapra. Igen. Kell neki egy-két nap, hogy begyógyuljon a seb. Van, amikor több. Nem visszük el orvoshoz, mert ebcsont beforr. Eszünkbe jut az Arnica C30.  Néhány golyócska, cukor, úgyhogy megeszi. Nem sokára járkál, egyre kevésbé húzza a lábát, esti sétánál szalad a labda után.

Törpehörcsögünknek nagyobb lett a bal szeme. Valószínüleg, amikor a futógömbben volt, valamelyikünk durvábban lökhette meg a gömbjét, és  megsérült a szemecskéje. Arnica, Ruta az ivóvizébe. Másnapra szépen lohad, harmadnapra semmi sem látszik.

És a lovakról ne is beszéljek. Állandóan megsérülnek. Vagy a talaj, a kövek, a bokrok, vagy a rúd, vagy egyszerűen megrántják a csűdízületet, a csánkjukat, a lábtövet. Arnica, Ledum, Symphytum stb. Így sokkal ritkábban kell állatorvosi beavatkozás.

Ismerek egy  22 éves lovat, aki homeopátiás gyógyszereket, Schüssler-sókat, gyógynövénykivonatokat kap a vitaminok mellett. Jó kedélyű, terepre jár és még ugrat is.

A homeopátia állatoknál csodálatosan működik, nem kell magyarázni nekik semmit sem, csak egyszerűen jobban lesznek tőle. Szerethetjük így is őket.

Az állatok akut betegségeinek ellátásában bárki elmélyülhet. Persze itt is fontos alapelv: ha nem gyógyul meg néhány napon belül, vigyük el állatorvoshoz, hiszen krónikussá válhatnak a betegségek. És a másik fontos alapelv: ne ártsunk nekik!

Ebből a tudásból kapunk ízelítőt november 11-én a Házikedvenceink című tanfolyamon. Első kézből, homeopata állatorvosok vezetnek be minket az állatok világába.

Szeretettel várunk minden homeopátiához értő érdeklődőt!

http://www.homeopata.hu/hu/esemeny/hazi-kedvencek-tanfolyam

Kapcsolódó oldalak

Értékeld a cikket: 
Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.