Randomizált kontrollált vizsgálatok (RCT), adatbázisok

Az elmúlt évtizedekben a legmagasabb tudományos standardok alapján végzett kutatási projektek eredményeit publikálták vezető nemzetközi orvosi folyóiratok.

35 féle betegségben hatékony a homeopátiás kezelés a klinikai vizsgálatok szerint.
2017. február 16., csütörtök

163 véletlen besorolású, kontrollált klinikai vizsgálat 41%-a bizonyítja a homeopátia hatékonyságát, és csak 7%-a volt negatív eredményű. 35 betegségben hatékonynak találták a gyógymódot. Homeopátiás RCT-k különféle gyűjteményei megtalálhatók a cikk végén.

A hagyományos RCT vizsgálatokat mesterségesen leszűkített betegcsoportokon végzik, eredményük sokszor nem alkalmazható a való életben.
2017. február 16., csütörtök

Ma a kutatók zöme az „egy gyógyszer megfelel minden betegnek” típusú RCT-hez szokott. Ezek a kísérletek ugyan mérhetővé teszik a gyógyszerhatást, de kérdés, hogy eredményük alkalmazható-e a való életben.

Mennyire hatásosak az orvosi beavatkozások?
2017. február 16., csütörtök

Egymástól független felmérések alapján az orvosi beavatkozások feléről nem tudjuk, milyen hatásúak, és szinte az összes orvosi gyógymód hatása, hatékonysága vitatható. A homeopátiás beavatkozások esetében a helyzet se nem jobb, se nem rosszabb, mint bármely más orvosi eljárásnál. Messze jár az... Tovább

Robert Medhurst, ausztrál homeopata cikkgyűjteménye
2016. november 3., csütörtök

Robert Medhurst ausztrál homeopata válogatása 449 absztraktot tartalmaz, 2016 augusztusáig dolgozza fel a homeopátiával kapcsolatos humán, állati, növényi és in vitro tudományos vizsgálatokat. A vizsgálatokat olvasva láthatjuk, hogy a homeopátia pozitív hatását valójában számos, jól megalapozott... Tovább

130 publikáció rangos orvosi lapokban, különféle betegségekben vizsgálja a homeopátia eredményességét.
2013. november 3., vasárnap

Dr. Nancy Malik honlapján több mint 130, a homeopátia hatékonyságát igazoló cikk sorakozik, ezek közül több mint 45 cikk teljes terjedelmében olvasható, letölthető. A homeopátiás kezelést különféle betegségekben alkalmazták, a teljesség igénye nélkül ezek közül megemlítünk néhányat: asztma,... Tovább

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!