Kötőszöveti gyengeség és vérszegénység

Kedves Doktornő,

nagyon vérszegény vagyok- nincsenek tüneteim, jól vagyok, csak vérképelemzésnél ijednek meg az orvosok folyton. Gyerekkorom óta van ez, plusz kötőszöveti gyengeség velejárói. Egy term.gyógyász ismerős ajánlata: Calcium fluorátum, Silicea és ferrum phosphoricum , D12 es hígitásban , napi 3x1.Kérdésem: Megfelelő ez az adagolás? Ha titán csap rögzíti egyik másik fogamat, akkor is szedhetem a kovasavat? Mennyi ideig szedjem ezeket?

Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A Calcium fluoratum D12 szedése a kötőszöveti gyengeség esetén jó hatású, a Ferrum phosphoricum D12 pedig segíti a vas felszívódását. Emellett érdemes vaskészítményt is szedni, én a Humet-R vagy a Vitafer szirupot szoktam javasolni, mert ezek a készítmények jól felszívódó formában tartalmazzák a vasat. A Silicea D12 szedését a titánium implantátum miatt nem javaslom. Az adagolás 3x1 tabletta, legalább két hónapig. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.