Gólyacsípés

Tisztelt Szakértők!

Kislányom gólyacsípéssel született 7 hetes elmúlt! Szemhéjain, homlokán és a tarkóján van. Ha lehetne kicsit gyorsítani ezt a felszívódási folyamatot Árnika krémet javasolt bőrgyógyász,hogy ha halványodni kezd azzal kenjem de inkább ne mivel allergiát okozhaz. Olvasgattam,hogy az Arnica Montana homeopátiás bogyót babáknak is szokták alkalmazni. Önök szerint adhatom e a babámnak vagy esetleg mást?

Ha igen mikortól és milyen adagolásban? Illetve ha nem Önöknek mi a véleménye az árnika krémről? Milyen allergiát okozhatna? Esetleg van tanácsuk erre? Válaszukat nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Hajnalka

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Bőrjelenségről nehéz látatlanban nyilatkozni, ha valóban a népies nevén "gólyacsípésnek" nevezett piros folt van kisbabáján, akkor az körülbelül 1 éves korig magától elmúlik, nem igényel semmilyen kezelést. Az Arnica gél vagy Arnica montana homeopátiás szer a sérülések kezelésében jelent segítséget, itt azonban erről nincs szó. Az Arnica krém egyébként jól segíti az izomsérülések, zúzódások gyógyulását. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.