Folyamatos sérülés, gyógyszerszedés

Tisztelt Szakértők!

Az elmúlt évben nagyon sok kisebb-nagyobb ütés/sérülés, baleset ért, otthon kisgyerekkel történő problémás foglalkozás, illetve fizikai jellegű munka végzése közben.  Tudok az Arnica pozitív hatásairól ilyen esetekben, előfordult viszont, hogy akár több hétig naponta is szedtem a C30-as bogyókból, majd pár nap kihagyás után, szintén sérülés miatt  újrakezdtem. Segített, ezzel nincs is gond, azonban elgondolkoztam, vajon hozzá lehet-e szokni a szerhez, úgy értve, hogy már nem működik? Kialakulhat-e gyógyszer rezisztencia? Meddig szabad biztonsággal szedni? Mi a teendő újabb sérülés esetén? helyettesíthető-e mással? Köszönöm!

Orvos válaszol

Tisztelt Kérdező.

A homeopátiás szereket mindig indokolt esetben kell szedni és addig, amíg a tünetek fennállnak. Ha a tünetek javulnak, ritkábban kell szedni, illetve ha nincs javulás, 1-2 nap alatt, más szert kell keresni. Így elkerülhető, hogy "túladagoljunk", ami valójában azt jelenti, hogy éppen azok a tünetek állnak elő, amire a szert szedni kellene. Bár a mellékhatások elenyészőek, de bármelyik szer folyamatos szedése okozhat "túladagolást". Nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy az Arnica-t több hétig, naponta kelljen szedni. Javaslom tájékozódjon egy kicsit a homeopátiás gyógyszer-szedés szabályairól. Erre nagy segítség a nem oly régen megjelent Sebő-Molnár-Borbély Homeopátia dióhéjban című könyv, de az interneten és honlapunkon is talál írásokat erről. Sérülés mentes napokat kívánok.

dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.