Alvászavar

Tisztelt Orvosok!

Az alábbiakban kérném a szíves tanácsaikat:
1/ Éjszakai felébredés utáni visszaalvás
Este 10 -11 között szoktam lefeküdni, de teljesen pihenten ébredek 4-5 órai alvás után. Nyugodt vagyok, nem feszült, de nem szerencsés a felkelésig 3-4 órát ágyban töltenem. Csaknem 100%-ig a Boiron által leírt „20 tanács a jobb alváshoz” szerint élek. Meglehetősen sokat mozgok, de kora délután már kezdek leállni, max. egy-két órás könnyű séta este 6-ig bezárólag.
Létezik olyan homeopátiás szer, amellyel 30-50 percen belül vissza tudok aludni? (pl. a Natíf PC night vagy más) Amennyiben igen, akkor mi az a max. adag, amelyet kockázatmentesen kipróbálhatnék?
Netán rásegíthetnék szintén kockázatmentesen a Neospan Forte gyógynövény kapszulával?
2/Feszültség csökkentése
Átmenetileg (általában a tavasz kezdetén) 1-3 hónapig feszült vagyok. Ekkor napi 1 vagy 2 db 0,25 mg-os Frontin-t szedtem. Ezt szeretném kiváltani homeopátiás szerrel. Egyelőre még nincs a tavaszkezdéskor fellépő feszültség, de kipróbáltam a Datif PC NEO-t. Nem vettem észre egy-két napi szedés után semmilyen nyugtató hatást. A napi 3x2 db-os adagot maximálisan mennyire növelhetném, ha egy-két heti szedés után sem érezném a szedatív hatást? Itt is erősíthetném a hatást a Neospan Forte-vel?
Tájékoztatásul:
72 éves férfi vagyok és elfogadható egészségnek örvendek. Rendszeresen mozgok (napi 2-3 óra kocogás és/vagy gyalogtúra, kertészkedés, tűzifa hasogatás stb.) . Semmilyen gyógyszert nem szedek. Az ebédhez 1,0-1,5 dl vörösbort fogyasztok (Romics urológus professzor javaslatára), azaz kizárólag étkezéshez.

Előre is hálás vagyok a segítségükért.

Orvos válaszol

Kedves Mihály!

A visszaalváshoz javaslom a Rescue remedy night pasztillát, melyet 15 percenként ismételhet max 4x (van belőle csepp és spray is). A hosszú távú javulást és a feszültség csökkentését egy alkati szer választással érhetné el, melyhez homeopata orvossal való vizsgálat és kikérdezés  szükséges. Este ne szedjen egyszerre más gyógynövény kivonatot, mert zavarhatja a Bach virágterápiás Rescue remedy tablettát, nappal viszont szedheti.

Nagyon örülök, hogy jó egészségnek örvend!

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.