Hahnemann születésnapja

ápr
10
ápr/10 00:00

Ma már az alapkutatások, növényeken, állatokon és embereken végzett vizsgálatok is igazolják Hahnemann gyógymódját, mely folyamatosan fejlődik, s szinte az egész világon elterjedt gyógyító eljárás.

Dr. Samuel Hahnemann

Mikor: 
2018 ápr 10 - 00:00

Április 10. a Homeopátia Világnapja. 263 éve, április 10-én született Samuel Hahnemann német orvos, gyógyszerész és vegyész, fordító és kutató, a homeopátia megteremtője.

Hahnemann megfigyelte a természeti törvények emberre gyakorolt hatásait, pl. hasonló a hasonlót gyógyítja; ami nagy adagban méreg, az kis adagban orvosság; hatás-ellenhatás törvénye. 

Korának agresszív és sok esetben káros módszereihez képest Hahnemann kíméletesen gyógyított.

A homeopátián túl számos egyéb orvosi újítás fűződik nevéhez, melyeket a tudomány csak az elmúlt évtizedekben kezd felismerni és alkalmazni a pszichoszomatika, biológiai és nanomedicina, genetika-epigenetika, kvantumfizika terén. Pácienseinek testi betegségeit és lelkiállapotát egyaránt figyelemmel követte a kezelés során. Individuális, egyénre szabott kezelést, életmódbeli előírásokat javasolt. Felismerte az öröklődő és szerzett betegségek jelentőségét a krónikus állapotokban. Elsőként végzett gyógyszerkísérleteket, hogy megállapítsa, melyik alapanyag milyen gyógyerővel rendelkezik. Bevezette a mikrodózisokat (lsd. ma a hormonok, oltások, allergének), potenciált gyógyszereiben a kémiai mellett a fizikai hatóerőket is alkalmazta. Megfigyeléseit rendkívüli alapossággal dokumentálta.

Ma már az alapkutatások, növényeken, állatokon és embereken végzett vizsgálatok is igazolják Hahnemann gyógymódját, mely folyamatosan fejlődik, s szinte az egész világon elterjedt gyógyító eljárás.

Lépjen kapcsolatba velünk

  • Levélcímünk: 1506 Budapest Pf. 59.
  • Iroda és rendelő: 1118 Budapest, Gazdagréti tér 5.
  • 3-as sz. háziorvosi rendelő
  • Irodaidő: szerda 8-13 h, csütörtök 15-20 h
  • Telefon: +36-30-400-5069
  • Email: iroda@homeopata.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.